ФУКОЙДАН – мултифункционален лечител

 

Фукойдан се съдържа във водораслите и лекува много заболявания.

  В последните 10-15 години в центъра на внимание на световната наука е една забележителна съставка на голяма част от морските растения – ФУКОЙДАН – мултифункционален лечител.

Неотдавна споделих, че морските растения (водораслите) са изключително полезни за човека. Те съдържат биологични съставки, голяма част от които или изобщо не се съдържат в сухоземните растения или там са в много по-малки количества. Това е основната причина светът все по-често да се обръща към морските зеленчуци, търсейки добро здраве и висока имунна защита и устойчивост. Фукойданът е важна съставка на много от тях. Този сулфатен полизахарид със сложна структура и се отнася към „поливалентните  биомодулатори”. Колкото повече изследвания и клинични проучвания се трупат, толкова повече изумяват неговите свойства:

Фукойданът притежава изразено антибактериално и противовъзпалително действие спрямо патогенните бактерии. Същевременно оказва положително въздействие върху нормалната чревната флора и нормализира функциите на стомашно-чревния тракт.

Множество изследвания са доказали неговата регенерираща клетките и тъканите способност. Той мобилизира стволовите клетки за активна замяна на мъртвите клетки в организма и забавя процеса на стареенето.

Отделни изследвания са посветени на способността на фукойдана да възстановява еластичнвостта на кожата, загубена в резултат на неблагоприятните фактори на външната среда или на възрастови изменения.

Фукойданът е доказано силно ефективен спрямо различни форми на рака (все повече изследвания от 2005 г. насам доказват това). Освен това той ускорява възстановяването на пациентите след интензивен курс на химио и лъчетерапия, като значително по-бързо се подобрява общото състояние на организма, чернодробните функции и израстването на косата.

По отношение на сърдечно-съдовата система:
– фукойданът подобрява кръвообръщението и работата на сърцето
– поддържа нормални стойности на холестерола
– нормализира състава на кръвта и предотвратява образуването на тромби
– подобрява бъбречната функция и очистването на организма
– проведените наблюдения отбелязват благоприятното действие на фукойдана при болестта на Алцхаймер.

Фукойданът стабилизира кръвната захар и понижава нуждата от лечение при диабет.

Едно от най-важните качества на фукойдана е регулирането и укрепването на имунната система, като силно повиша имунитета.

Фукойданът поддържа имунните функции на организма. Той стимулира продукцията на интерферон и интепецин-12,  като с това нормализира работата на дихателната система.

Между многото достойнства на фукойдана е и поддържането и правилното фунциониране на съединителната тъкан и хрущялите. Това води до  подобряване на ставните болки и заболявания.

Едно от главните предимства на фукойдана е неговата антиоксидантна активност. Той защитава клетъчните мембрани от действието на свободни радикали и йонизиращи излъчвания.

Наред с всичко това той притежава и висока антивирусна активност.

Свързва тежките метали и предотвратява отравяне.

ФУКОЙДАНЪТ се съдържа в определени видове морски водорасли. Макар че едва в последните 20 години активно се проучват полезните му свойства, за първи път е бил получен от кафяви водорасли през 1913 г. Съдържанието му може да достигне 25-30% от сухото тегло на водораслите. Той е един от факторите за небезизвестното дълголетие и устойчивост на японците. Също така е важен за по-ниския процент на ракови заболявания при тях. Това е особено подчертано в префектура Окинава, където консумират голяма част от водораслите сурови.
Ние можем да се възползваме от изключителните действия на фукойдана, ползвайки хранителни добавки от високо качество, които го съдържат.

Автор: Лазарина

В 40+ годишният си път като лекар-анестезиолог имам хиляди удовлетворяващи резултати в борбата за човешкия живот и здраве, което винаги е било повод за моя лична гордост. Наред с това още преди години разбрах, че класическата медицина често е безсилна, а лекарствата помагат за едно и увреждат други органи и системи в организма. Това ме насочи към алтернативна медицина и нестандартни методи, които отлично се съчетават или заместват класическите. От няколко години участвам в екип, който помага с практични съвети за здраве без лекарства и отслабване без диети. Диететиката и правилното хранене са моята втора специалност и съм щастлива, че благодарение на съветите ми и подходящи индивидуални програми, вече много хора се справиха с наднормено тегло и придружаващите го често заболявания. Прекрасно е, че резултатите са трайни и не изискват лишения и особени усилия. Прилагайки методиката, с която помагам на другите, самата аз трайно свалих много килограми и сега съм по-здрава и много по-енергична и с удоволствие споделям опита си и обогатявам познанията си.

Leave a Reply