Помогни на другия, за да имаш и ти

помогни на другия, за да имаш и тиКогато спазваш правилото “помогни на другия, за да имаш и ти”, си обречен на успех.

Царевицата на един земеделец всяка година печелила всички конкурси по качество.

Попитали го каква е тайната на успеха му в отглеждането на царевицата. Той отвърнал, че цялата  тайна е в това, че той раздава най-добрите кълнове за  засяване на съседите си.

  • Но какъв е смисъла да раздавате най-добрите зърна на съседите? Нали и те винаги  участват заедно с вас във всички конкурси и са ваши явни конкуренти?
  • Виждате ли – усмихнал се земеделеца. – Вятърът пренася цветния прашец от моето поле на полетата на съседите ми и обратно. Ако сортовете на съседите ми са по-нискокачествени от моите, то след време и качеството на моите посеви ще започне да пада. Ако искам да сея хубава царевица, съм длъжен да се погрижа за съседите си. Затова им помагам да посеят също такава качествена царевица. А как след това всеки ще се грижи за израстването й, това вече е друг въпрос.

Подобни неща се случват и в живота ни. Този, който иска да бъде успешен, трябва да се погрижи за ближните си и да им помага да се сдобият с успех. Който иска да живее добре, трябва да помага и на другите да живеят добре. Защото колкото по-добре живеят хората около теб, толкова по-добре ще ти е и на теб самия. Всички сме свързани в този свят и зависим един от друг.

Автор: Лазарина

В 40+ годишният си път като лекар-анестезиолог имам хиляди удовлетворяващи резултати в борбата за човешкия живот и здраве, което винаги е било повод за моя лична гордост. Наред с това още преди години разбрах, че класическата медицина често е безсилна, а лекарствата помагат за едно и увреждат други органи и системи в организма. Това ме насочи към алтернативна медицина и нестандартни методи, които отлично се съчетават или заместват класическите. От няколко години участвам в екип, който помага с практични съвети за здраве без лекарства и отслабване без диети. Диететиката и правилното хранене са моята втора специалност и съм щастлива, че благодарение на съветите ми и подходящи индивидуални програми, вече много хора се справиха с наднормено тегло и придружаващите го често заболявания. Прекрасно е, че резултатите са трайни и не изискват лишения и особени усилия. Прилагайки методиката, с която помагам на другите, самата аз трайно свалих много килограми и сега съм по-здрава и много по-енергична и с удоволствие споделям опита си и обогатявам познанията си.

Leave a Reply