ЛИДЕРСТВО//УСПЕХ

ТРИ НЕЩА ВОДЯТ ДО УСПЕХ

Три неща ще ви отведат до огромния бизнес, който искате да имате някой ден, ако ги направите както трябва. Първото е да продължавате да държите мечтата пред очите си, защото колкото повече растете, толкова повече негативни отношения се събират и възможността да се разсеете е голяма. Не трябва да губите мечтата си. Освежавайте мечтата си. Спонсорирането на хора в предната ви линия освежава мечтата ви, както нищо друго, което познавам. Освежете мечтите си, създайте си нови, помогнете на хората си да си създават мечти. Мечтата е всичко. И така, номер едно е да държите мечтата пред очите си, да я запазите жива. Направете каквото е необходимо. Номер две е да се научите да изграждате линия. Това е следващата среща, справянето с възраженията, уменията за работа с хората, навлизането все по-дълбоко и включването на нови хора. Номер три са уменията за работа с хората.
                                                                                                                                                                             Мич Сала

Темата за мечтите е такава, че винаги трябва да се разширява. Трябва да свикнете да се чувствате удобно там, където още не сте, но искате да бъдете.

                                                                                                                                                                    Джим Дорнан
                                                                                                                                                                                              

НАВИЦИ

Всички ние имаме добри и лоши навици. 70% от живота на хората са навици. Ако разгледаме един наш ден: Събуждане, баня, закуска и т.н. Сядам в колата. И не мисля какво трябва да направя. Това е навик – изграден навик и става за секунди. С нашите навици ние създаваме система за работа…

Затова се казва: Да създаваме печеливши навици! Пример: пушенето на цигари /не зная какво да правя с ръцете си, нервно ми е – а тези, които не пушат? При първата цигара ти става лошо, но компанията те поощрява – на твоето Не искам, противопоставят: Не смееш! и ти се смеят. След 10 дена вече не ти става лошо, става ти навик./
Същото е с четенето на книги.
Всичко е трудно, докато ти стане навик. Първо се самонасилваш, а после го правиш спонтанно. Започваш да изграждаш нов навик.
Добре е целенасочено да се изграждат позитивни навици: Ние сме свикнали да говорим лоши неща за другите. А ако го обърнем? Опитайте един ден да не кажете нищо лошо за никого. Трудно е! Всички имат добри и лоши качества. Всеки ги има. Търсете това, което е добро! Говорете за това! Това, което мислиш и казваш – става с теб.
Лидерите изграждат печеливши навици. Те работят с хора и тези хора трябва да се приспособяват. Лидерът трябва да има план /за няколко месеца напред и ежедневен – да знае къде, кога и какво ще прави/.
Изследванията сочат, че 21 дни са необходими и достатъчни, за да се превърне нещо в навик.
Лидерът е и част от отбора. Той трябва да гледа не само личните си интереси, но и интересите на отбора.
Когато имаш само клиент, не го насилвай да се опитва да работи /опитвал си и не става/. Остави го да бъде само клиент. Подпомагай го! Не пропускай да му даваш информация за новите продукти. Кани го на представяния на продуктите. Остави го да прави това, което му доставя удоволствие – да купува.
Има само един начин да можеш да станеш най-добрият. Ако се научиш и станеш най-напред най-добрият втори: Това го научих от спонсора, от семинарите, от системата… Никой не се е родил знаещ. Трябва да се научим да бъдем втори да покажем от кого сме се учили. Аз имам отбор, но съм член на по-голям отбор. Така ставам по-силен и печеля информация и от другите линии.
Бизнесът е като трикрако столче: Първият крак е представянето на възможностите. Вторият – фирмата и оборота. Третият – собственото ти развитие.

                                                                                                                                                                             Мич Сала

 

ПЛАНИРАНЕ НА ВРЕМЕТО

Правилното разпределение на времето е наистина нещо основно.  Уолтър Уингсет

Ще ви обърна внимание на нещо много съществено – времето.
Колко пъти сте казвали „Нямам време за себе си!”, „Нямам време за децата си!”, „Нямам време да се захвана с това!”, просто – „Нямам време!”. Просто ли?

Нашият живот е наистина просто времето, с което разполагаме, за да се реализираме, да открием и постигнем себе си, да се наслаждаваме на постигнатото. А сега нека заменим в горните изказвания думата „време” с думата „живот”. Логично и допустимо, нали?„Нямам живот за себе си!”, „Нямам живот за децата си!”, „Нямам живот да се захвана с това!”, просто – „Нямам живот!”. Ужасява що е, нали?
Можем да останем при тихото угасване в парализата на ужаса, но можем да започнем изкачването по пътя на възторга. Как? Чрез МЛМ. Защото МЛМ чрез удвояването може да превърне всеки вложен от вас час за изграждането на този бизнес в десетки часове, денонощия, години.Докато вие градите успеха си тук и сега, десетки, а може би стотици ваши сътрудници ще правят същото. Ще изграждат своя успех, а заедно с това – и вашия. Ще изграждат своя бизнес, но заедно с това ще насочат към вас неимоверен поток от продуктивност и радост, ще пълнят кошницата на вашия живот с време. Всеки час, вложен от вас и тях за изграждането на собствения бизнес, ще умножава възможностите на всеки.
А когато говорим за времето, най-често го споменаваме във връзка с възможности, които бихме искали да осъществим, нали? А когато говорим за живота си най-често страдаме за желаните, но неосъществими възможности, нали?
Животът е времето за осъществяването на възможностите ни. Използвайте МЛМ, за да направите невъзможното, възможно. Вложете часове, за да получите години. „Нямам” постепенно ще изчезва, за да заблести ясното и категорично „Имам време за всичко!” „Имам живота си!” За себе си и всички, които обичам!
Накрая, не забравяте, че в себеутвърждаването и самоосъществяването има само едно глаголно време за начало – СЕГА!

 

 

СИЛАТА НА РЕШЕНИЕТО

Колко време е необходимо, за да промените живота си? Повечето хора смятат, че трябва много време, но това е мит. В реалността е необходима само минута. Точно така – една минута! Минутата, в която в действителност се решавате на промяна и решавате да поемете в друга посока, е минутата,

в която всъщност променяте своя живот. Това, което наистина отнема време е подготовката за вземане на това решение! Лутате се сред различни идеи, като дали трябва да направите това или не, обмисляйки въпроса за промяната. Мнозина обмислят идеите толкова дълго, че биват обхванати от „парализа на анализа”. Те разискват толкова дълго, че всъщност нищо не правят. Но минутата, в която вземеш решение и предприемеш действия, е минутата, в която действително променяш живота си. Д-р Хауърд Търман казва в една от своите речи: „Моментът, минутата, в която това поколение победи страха, е минутата, в която битката е спечелена… ще има  други схватки, но битката е спечелена.”Моментът, минутата, в която вземаме решение, е минутата, в която променяме нашия живот!
Моите приятели Джим и Наоми Роуд често започват своите семинари с въпроса: ”Как постигате големите неща в живота?”. И докато хората, объркани, търсят отговора, Джим и Наоми отговарят: „Вие просто вземате решение за това!” Тайната на промяната на вашия живот е в това да вземете решение. Ог Мандино го нарича „Тайната на избора”, Лес Браун го нарича „Движещата сила на решението”. Антъни Робинс казва: „Вашата съдба се определя от решенията, които взимате.” Независимо от това, как точно ще го кажем, ние сме това, което сме и ние сме там, където сме, благодарение на нашите решения, или съответно – на липсата на такива. Управлявайте живота си или той ще управлява вас! На колко от нас се случвало да не вземем дадено решение, животът е продължил така или иначе и решението е било взето вместо нас? На всички! Все пак можем да управляваме живота си като взимаме решения… Минутата, в която взимате решение и предприемате действие, вследствие на това решение, е минутата, в която променяте вашия живот! Решението е ключът за промяна на вашия живот! Но за да вземете решение, първо трябва да сте наясно къде искате да стигнете. Трябва първо да имате мечта. Трябва да имате мечта!

Трябва да имате мечта!

Всеки ден е нов, различен от другите, една нова възможност да осъществите мечтите си. Но за да превърнете мечтите си в реалност, първо трябва да имате мечта. Трябва да имате мечта, цел – не само решение, което взимате на първи януари и за което забравяте към петнадесети, а цел, мишена, насока, към които де се придържате. Особено важно е да имате мечта. Голяма мечта. Повечето хора си поставят лесна цел или въобще нямат такава и вземат незначими решения, към които не се придържат. Ако вашата цел е просто „нищо”, то най-вероятно това и постигнете. Целете се високо, мечтайте за големи неща, постойте си големи цели и помнете, че всичко е възможно, ако можете да повярвате!
По „Минута да промениш живота си”, Уили Джоли

 

 

ПОВЯРВАЙТЕ НА МЕЧТИТЕ СИ, ЗА ДА ГИ ПОСТИГНЕТЕ!

Ако можете да си представите и да повярвате в нещо, вие можете да го постигнете!
В Библията се казва, че “всичко е възможно, стига просто да повярваш”. Можете да не вярвате на тези, които вече са осъществили мечтите си и са постигнали целите на своя живот, но техните постижения са най-доброто доказателство, че и ние можем да постигнем всичко, което си пожелаем, стига да си го представим и да повярваме в това. Представи си, повярвай, постигни го! Всичко е наистина възможно, ако мечтите ни са големи. Повярвайте в мечтите и ги следвайте с цялата си същност.

Мечтите могат да си останат само мечти, ако няма действие, ако не знаете какво и как да направите. Но ако имате силата на мечтата и решимостта да я последвате…

Но за да превърнете мечтите си в реалност, първо трябва да имате мечти. Трябва да имате мечта, цел, посока, към която да се стремите с упоритостта на мравката, трудолюбието на пчелата, и постоянството на кълвача. Само така можете да я превърнете в реалност. Само така няма да се откажете при първата трудност, изпречила се на пътя ви.

Всички, които са постигнали успех /примерите са безкрайно много: Томас Едисон, Ейбрахам Линкълн, Мартин Лутър Кинг, майка Тереза, Уолт Дисни, Алберт Айнщайн …/ всички те са осъзнали силата на мечтите. Ако дръзнете да мечтаете, то вие ще дръзнете и да спечелите. Кой е „общият знаменател”, основната характеристика на преуспелите хора? Това е способността им да мечтаят! Да виждат неща, които все още не са реалност, и да ги виждат като възможност. Да можеш да мечтаеш, означава да можеш да си изградиш ясна представа за бъдещето и готовност да я следваш. В Библията се казва: „Там, където няма въображение, хората загиват.” Мечтите са важни за успеха, независимо от това какво друго можете или не можете да имате, единственото което непременно трябва да имате е мечта. Ако нямате мечта, как ще я превърнете в реалност?

Leave a Reply