Какво мислите за диетите?

 

важни ли са диетитеВие как мислите: важни ли са диетите и има ли полза от тях? Преди време попаднах на сайт, в кой се споделяха 266 диети за отслабване. Преди това на друг с много повече. 🙂

Как се чувствате, когато се заровите в такова изобилие от диети, коя от коя все по-сигурни и доказани?
А когато след яко гладуване минат няколко месеца и отново си върнете килограмите, че и повече?


Вярвате ли все още на „велики“ диети? Опитът ми показва, че такива няма.
Какви поражения оставиха върху здравето ви? Понякога е трудно да забележим веднага, но след време разбираме, че гладуването и диетите не отминават безнаказано. А и няма диета без йо-йо ефект.
Смятате ли, че няма да можете да коригирате килограмите си и че е нормално да се увеличават с възрастта? С напредването на възрастта метаболизмът се забавя. Така е, но ако се храним правилно и се движим достатъчно, килограмите не се повишават чувствително. Не е необходимо да ходим непременно на фитнес, за да поддържаме добра форма. Все пак умереното движение е здравословно, поддържа тялото ти активно и ставите ни здрави.

И аз съм минала през какви ли не диети, въпроси и убеждения…

Сега вече със сигурност зная, че най-добрата диета е редовното, пълноценно, но балансирано хранене, разработено за всеки човек според обмяната му и типът тяло. Едва тогава не сте гладни, но отслабвате, не се претоварвате с физически упражнения, но оформяте фигурата си. И в крайна сметка изграждате навици, благодарение на които сте по-здрави, по-енергични, винаги елегантни и тревогите във връзка с теглото остават някъде далеч в миналото.

Кой е готов да опита и да се нареди сред десетките щастливци, които вече го постигнаха?

Автор: Лазарина

В 40+ годишният си път като лекар-анестезиолог имам хиляди удовлетворяващи резултати в борбата за човешкия живот и здраве, което винаги е било повод за моя лична гордост. Наред с това още преди години разбрах, че класическата медицина често е безсилна, а лекарствата помагат за едно и увреждат други органи и системи в организма. Това ме насочи към алтернативна медицина и нестандартни методи, които отлично се съчетават или заместват класическите. От няколко години участвам в екип, който помага с практични съвети за здраве без лекарства и отслабване без диети. Диететиката и правилното хранене са моята втора специалност и съм щастлива, че благодарение на съветите ми и подходящи индивидуални програми, вече много хора се справиха с наднормено тегло и придружаващите го често заболявания. Прекрасно е, че резултатите са трайни и не изискват лишения и особени усилия. Прилагайки методиката, с която помагам на другите, самата аз трайно свалих много килограми и сега съм по-здрава и много по-енергична и с удоволствие споделям опита си и обогатявам познанията си.

Leave a Reply