Да следваме философията на мравките

Да следваме философията на мравките

Да следваме философията на мравките … нейните четири принципа са изключително силни и успешни:

І. Мравките никога не се отказват

Когато са тръгнали в някяква посока, мравките не могат да бъдат спряни. Те винаги търсят как да заобиколят препятствието и да стигнат до целта. Дали ще минат отгоре, дали ще пропълзят отдолу или ще заобиколят, те винаги намират начин да продължат напред. ИЗВОД: Никога не се отказвай – търси начин да стигнеш там, за където си тръгнал!

ІІ. През хубавото топло лято мравките мислят за идващата зима

Много е важно да се фокусираме върху перспективата на бъдещето. Мравките не забравят, че лятото не е вечно и трябва да се осигурят за предстоящата зима. Още в средата на лятото те започват да събират храна и се подготвят за предизвикателствата на зимата. Топлото и хубаво време в момента не ги подвежда и не ги успокоява. Важно е да мислим за предстоящите несгоди и предизвикателства, докато се наслаждаваме на пясъка и слънцето. ИЗВОД: Много е важно да бъдем реалисти. Мислете напред и предвиждайте.

ІІІ. Мравките не забравят, че след студената зима идва лятото

Изключително важен момент от философията на мравките. Колкото и продължителна да е зимата, те постоянно си напомнят: „Това няма да продължи дълго, зимата скоро ще свърши.” И още през първия топъл ден те излизат навън. А ако студът се върне, те отново се скриват до следващия топъл ден – очакват го с нетърпение и бързат да се покажат и раздвижат наоколо. ИЗВОД: Остани позитивен през цялото време, това ще ти бъде опора и подкрепа

ІV. Колкото може повече

Колко храна може една мравка да събере през лятото, за да се подготви за зимата? Отговорът е: Колкото може повече. Тя работи с всички сили за това. Това е една наистина невероятна философия! ИЗВОД: Прави всичко, което можеш… и повече!

Накратко: Трябва ли да следваме философията на мравките – тази изключителна философия, според която:

  1. Не трябда никога да се отказваме и предаваме!
  2. Да гледаме напред, да мислим перпективно и да предвиждаме!
  3. Да запазим позитивното си отношение, независимо от обстоятелствата!
  4. Да правим всичко, което е по силите ни и да даваме най-доброто от себе си!

„Освободете се от бремето на миналото, просто излезте и направете нещо прекрасно.”

Статията е поматериал на Джим Рон – www.jimrohn.com

Ако желаете да използвате тази статия, моля посочете линк към нея. Благодаря Ви!

Автор: Лазарина

В 40+ годишният си път като лекар-анестезиолог имам хиляди удовлетворяващи резултати в борбата за човешкия живот и здраве, което винаги е било повод за моя лична гордост. Наред с това още преди години разбрах, че класическата медицина често е безсилна, а лекарствата помагат за едно и увреждат други органи и системи в организма. Това ме насочи към алтернативна медицина и нестандартни методи, които отлично се съчетават или заместват класическите. От няколко години участвам в екип, който помага с практични съвети за здраве без лекарства и отслабване без диети. Диететиката и правилното хранене са моята втора специалност и съм щастлива, че благодарение на съветите ми и подходящи индивидуални програми, вече много хора се справиха с наднормено тегло и придружаващите го често заболявания. Прекрасно е, че резултатите са трайни и не изискват лишения и особени усилия. Прилагайки методиката, с която помагам на другите, самата аз трайно свалих много килограми и сега съм по-здрава и много по-енергична и с удоволствие споделям опита си и обогатявам познанията си.

Leave a Reply